Wij zien vaak dat werknemers uit angst geen arbeidsjurist willen of durven in te schakelen als ze een vaststellingsovereenkomst aangeboden krijgen door de werkgever. Angst voor de reactie van werkgever en/of angst dat het een heel lang juridisch traject wordt.

Een werknemer bevindt zich namelijk, bij een ontslagsituatie, op onbekend terrein. Dus de angsten die een werknemer heeft zijn ook volkomen normaal, het is alleen belangrijk dat u uw keuzes niet laat beïnvloeden door deze angsten.

Angst voor reactie van de werkgever, wij horen deze reden vaak. De werknemer is erop gebrand dat “de relatie” met werkgever goed moet blijven terwijl dezelfde werkgever je graag wil ontslaan. Daarnaast hoe goed is “de relatie” met je (ex)werkgever als je angstig bent voor haar/zijn reactie.

Angst voor een lange juridische strijd, ook dit is een reden waarom werknemers vaak niet eens de moeite nemen om een jurist te benaderen en om advies te vragen. Maar door een jurist in te schakelen verkort je juist vaak de procedure wat betreft het traject van een vaststellingsovereenkomst. De jurist weet immers veel beter hoe het juridisch in elkaar steekt en kan vaak binnen 1 a 2 weken een goed voorstel op tafel krijgen.

Alles wat onbekend is brengt angsten met zich mee, maar achteraf blijkt vaak deze angsten onterecht te zijn.

Om een Vlaamse dichter (Georges van Acker) te citeren: “Wie angst heeft voor de toekomst, heeft die toekomst al half bevroren”

Regel een ontslag dus goed en laat de toekomst open voor een goede regeling. Wees niet angstig om een arbeidsjurist in te schakelen. U kunt uw vraag en/of document voor een eerste controle en/of advies kosteloos opsturen naar ons.