Iedereen is opeens een arbeidsjurist

Zodra het Nederlands elftal speelt zijn er 18 miljoen bondscoaches die het allemaal beter weten dan de aangestelde bondscoach. Zo is het ook wanneer iemand vragen heeft over het arbeidsrecht. Zodra iemand ontslagen wordt is iedereen opeens een arbeidsjurist. Deze “arbeidsjurist” kan gevraagd, maar nog vaker ongevraagd, advies geven over hoe iemand zich moeten opstellen bij een ontslag. De volgende kreten worden dan vaak geroepen:

– Je moet niet tekenen voor ontslag want dan heb je geen recht op WW!
– Je moet 1 bruto maandsalaris per gewerkt jaar eisen (dit zijn vaak de “oudgediende”)
– Je moet je ziekmelden want dan kunnen ze je niet ontslaan.
– Je moet een arbeidsjurist inschakelen!
Ik moet toegeven dat de laatste “kreet” in het rijtje wel een goed advies is. Maar de andere “adviezen” zullen alleen maar leiden tot onbegrip bij de wederpartij en daardoor kan er onnodig een (nog erger) conflict ontstaan. Een ontslag hoeft niet altijd gepaard te gaan met een conflict en met de laatste “kreet” zal een conflict 99% van de tijd bespaard blijven. Laat daarom uw VSO controleren door Legalworx
“Een goed bedoeld advies is niet hetzelfde als een goed advies!”
Krijg je een vaststellingsovereenkomst of heb je vragen over een (toekomstig) ontslag dan is het verstandig om een arbeidsjurist in te schakelen. Meer informatie over ontslag is te vinden op www.transitievergoedingberekenen.nl/ontslag.

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met ons via WhatsApp, bel +(31) 085-08 054 82, stuur een mail of stel hier uw vraag; onze arbeidsjurist staat u graag te woord en geeft de antwoorden op uw vragen. Laat uw VSO controleren voor 100% zekerheid.