Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst (VSO) staan?

Hier kunt u lezen waarom de werkgever een arbeidsovereenkomst wil beëindigen met een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd). Maar wat moet er dan in een vaststellingsovereenkomst (of beëindigingsovereenkomst) staan?

Er dient in een VSO een aantal bepalingen te staan om een WW-uitkering veilig te stellen, bijvoorbeeld dat de werknemer niet verwijtbaar is en er geen sprake is van een dringende reden. In sommige situaties is het handig op te nemen dat een werknemer verweer heeft gevoerd tegen het initiatief van de werkgever. Deze bepalingen -en andere- zijn noodzakelijk om een WW-uitkering veilig te stellen. Recht op een WW-uitkering bij een VSO? Laat het document goed controleren door een arbeidsjurist.

Verder is het van belang om een begindatum en een einddatum op te nemen en uiteraard een ontslagvergoeding. Naast voorgaande bepalingen is het altijd aan te raden om een juridisch budget op te nemen, met een dergelijk budget kan een controle of onderhandeling vaak op kosten van de werkgever gevoerd worden en heeft de werknemer zelf geen kosten en dat is wel zo prettig.

Uiteraard zijn er meer -inhoudelijke- afspraken die van belang zijn om een goede VSO te kunnen sluiten en daarom is het verstandig om (gratis) advies te vragen bij een arbeidsjurist. Meer informatie over de vaststellingsovereenkomst vindt u hier.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen en wilt u laten controleren of alles klopt? Neem contact met ons op via WhatsApp, bel 085 080 5482 of stuur een mail; onze arbeidsjurist staat u graag te woord. En geeft de antwoorden op al uw vragen.